Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Πως να περάσετε καλά μένοντας στο σπίτι σας



Παίξτε μουσική - Σίγουρα δεν βρίσκεστε σε παραλία και σίγουρα οι σπασαρχ... ε, αγαπητοί σας γείτονες θα σας στείλουν στο αυτόφορο εαν κάνετε φασαρία αργά το βράδυ, αλλά η συνταγή παρέα + κιθάρα + τσίπουρο έχει αποδειχτεί πως πάντα δουλεύει. Εαν ο τραγουδιστής της βραδιάς μπορεί να τραγουδήσει στην πραγματικότητα, τότε το όλο πράγμα θα είναι ίσως και όμορφο.



Κόντρα YouTube - Ένα άθλημα που παίζεται μόνο με παρέες, μόνο σε σπίτια φοιτητών. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα λάπτοπ και όρεξη για να ψάξετε τις πιο χοντρές γελοιότητες που έχουν ανέβει στο YouTube. Όποιου η αναζήτηση έχει επιφέρει και το περισσότερο γέλιο, κερδίζει. Απολαύστε με χαμόγελο 4 ώρες της ζωής σας χαμένες.

Lan Party - Μερικοί φίλοι, μερικά λάπτοπ, ίσως internet, ποντίκια και κάψιμο με τις ώρες στο Counter Strike ή σε MMOs όπως το Warcraft. Ειδικά το Counter ή κανα Left 4 Dead είναι αποθέωση και (αν δεν το παρακάνετε) προσφέρουν πολύ γέλιο και χαβαλέ με την παρέα. Για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ, ήρθε η ώρα.

Πόκερ - Χαρτόμουτρα, ήρθε η ώρα σας. Δείξτε το καλύτερο poker face σας σε μια καλή παρέα, πάνω σε ένα άνετο τραπέζι. Παίξτε και με λίγα χρήματα αν θέλετε να έχει περισσότερο ενδιαφέρον το παιχνίδι.

Tip: Αν δεν είστε σίγουρος, πηγαίνετε πάσο. Είναι το κόλπο που οδηγεί σε νίκη με αρχάριους αντιπάλους.
Δείτε παλιές φωτογραφίες - Πείτε στους φίλους σας να φέρουν τα παλιά τους φωτογραφικά άλμπουμ ή τους εξωτερικούς τους σκληρούς δίσκους. Δείτε τις φωτογραφίες τους από όταν τρώγανε τις μύξες τους, από όταν ήταν αδύνατοι και είχαν σπυράκια. Γελάστε. Διώξτε τους. Πηγαίνετε για ύπνο περήφανοι.

Φιλοσοφική βραδιά - Σίγουρα, αν το πάρετε στα σοβαρά θα αποκτήσετε ένα καινούριο λευκό ολόσωμο συνολάκι (βλέπε "ζουρλομανδύας"), αλλά σε φάση χαβαλέ μπορεί να οδηγήσει σε ατελείωτες συζητήσεις, ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τον καθένα από την παρέα και τελικά σε μια γερή νύστα που θα σας στείλει στο κρεβάτι για παράξενα όνειρα. Δοκιμάστε να πείτε και τις τρομαχτικές σας ιστορίες - είναι all time classic θέμα.

Κρέπα πάρτυ - Όπως είναι γνωστό από τα βιβλία της ιατρικής, ο φοιτητής αποτελείται κατά 43% από ζύμη κρέπας. Μαγειρέψτε την πεμπτουσία της ζωής με παρέα στο σπίτι. Κανονίστε να έχετε αγοράσει από τις επαγγελματικές συσκευασίες της nutella (ναι, είναι καλύτερη από την merenda). Την πολύ απλή συνταγή μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Πάρτυ γνωριμιών - Το μεγάλο σας σπίτι χωράει τους μπακούρηδες φίλους και φίλες σας; Μαζέψτε 5 αγόρια και 5 κορίτσια από τους ελεύθερους και αφήστε τους να ζευγαρώσουν. Το αν όλοι αυτοί γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε "πάρτυ γνωριμιών" είναι δικό σας θέμα - το μόνο σίγουρο είναι πως εσείς θα κάνετε χαβαλέ, με το κιλό.

Πιείτε - Ναι, το ξέρω πως δεν κάνει καλό. Ναι, το ξέρω πως χάνεται η επόμενη μέρα. Αλλά εκεί που θα τα πίνατε έξω, τώρα θα είστε στο σπιτάκι σας, με ασφάλεια και χωρίς μπόμπες. Η μαγική λέξη λέγεται "Jagermeister". Αλλά και "Chivas" ή "Stolichnaya" να λέγεται, θα τα βγάλετε πέρα.
Tip: Πιείτε από σφηνάκια: Είναι πιο παρεΐστικο και μπορείτε να μετράτε ακριβώς το πόσο πίνετε.... καλά, ok, μεθάτε και καλύτερα.
Μαλώστε - Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περάσετε την ώρα σας από ένα καλό, θερμό, σπιτικό και πατροπαράδοτο μάλωμα. "Φορτώστε" κάποιον από τους φίλους σας κατά τη διάρκεια της βραδιάς μέχρι να εκραγεί. Απολαύστε το πόσο κακός είστε.
Tip: "Ανάψτε καντήλια" μεταξύ των άλλων - έτσι και θα παρακολουθήσετε χοντρό μάλωμα και θα μείνετε στην απ' έξω.

Στο σπίτι μόνος:

DVD - Εκείνο το πλακέ, ορθογώνιο πραγματάκι δίπλα στην τηλεόρασή σας παίζει ταινίες. Εκείνο το φωτεινό, παιχνιδιάρικο μαγαζάκι που νοικιάζει DVD είναι ντι-βι-ντάδικο. Διαβάστε μια λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και ξεκινήστε να τις βλέπετε με τη σειρά. Τώρα πια θα μπορείτε να το παίζετε ψαγμένος στις hipster παρέες σας.

Βρείτε νέες μουσικές - Υπηρεσίες σαν το last.fm μαθαίνουν τι σας αρέσει να ακούτε και σας προτείνουν νέα συγκροτήματα που πιθανόν σας ταιριάζουν. Υπηρεσίες σαν το piratebay σας προσφέρουν παράνομα κάθε CD που σας αρέσει. Ξέρετε τι να κάνετε.

Chat - Ναι, το να μιλάς στο τηλέφωνο είναι τόσο passé, "χτυποκάρδια στο beverly hills" κατάσταση. Είναι η εποχή του chat, οπότε ανοίξτε το facebook σας, το MSN messenger και το Skype σας και πρήξτε τα συκώτια του κάθε online χρήστη. Αν τώρα είστε πιο προχωρημένοι (και άφοβοι) ρίξτε μια ματιά στο Chatroulette όπου κάνετε video chat με κάποιον άγνωστο (συνήθως θα βλέπετε πέη - ναι, είναι αλήθεια) ή στο Omegle που είναι κάτι αντίστοιχο αλλά και χωρίς βίντεο.

Διαβάστε ένα περιοδικό - Ή ένα βιβλίο. Πολλοί από εσάς έχετε καιρό να το κάνετε, αλλά η μαγεία του να ξαπλώνεις στον καναπέ, με μια λάμπα πίσω από το κεφάλι και ένα καλό βιβλίο στα χέρια είναι απερίγραπτη. Τα περιοδικά επίσης, πολλές φορές θα σας προσφέρουν διασκέδαση αλλά και μερικές φορές γνώσεις, εκτός κι αν λέγονται "Hello"/"Κατίνα news".

Gaming - Εάν κάθεστε πολύ στο σπίτι αγοράστε ένα φθηνό Playstation 2 και μερικά μεταχειρισμένα κλασσικά παιχνίδια. Φθηνά τη βγάλατε.

Shopping από το σπίτι - Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Amazon, eBay, Skroutz, Google Shopping. Συγχωρέστε με για το κακό που έκανα στον χρόνο σας (και στο πορτοφόλι σας).
Tip: Εάν είναι να αγοράσετε online, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε μια προπληρωμένη πιστωτική κάρτα, για καλύτερο έλεγχο και μεγαλύτερη ασφάλεια.
Διαβάστε για το πανεπιστήμιο - (εδώ γελάμε)... Παρ' όλα αυτά, η πιθανότητα να έχετε όρεξη για λίγες ασκήσεις για εκείνο το (επί τρία χρόνια) χρωστούμενο μάθημα υπάρχει. Καμιά φορά αξίζει να πιεστούμε λίγο.


Αυτά είναι μόνο λίγα από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας και να περάσετε καλά. Στην τελική, εάν καμία από αυτές τις ιδέες δεν σας γεμίζει, φορέστε μια φόρμα, τα αθλητικά σας και πηγαίνετε για ένα περπάτημα στην πόλη. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να καταπιέζετε τον εαυτό σας: Αν θέλετε έξω, βγείτε έξω.
http://www.foithtips.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου