Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Δημοπρατείται το Τουριστικό Περίπτερο Νυμφαίας με ενοίκιο 2.000 ευρώ

Σε προνομιακή τιμή θα πουληθεί στον τελικό δικαιούχο και ο εξοπλισμός του
Αδυνατεί ο Δήμος Κομοτηνής να προσεγγίσει το ακριβές ποσό του χρέους, καθώς η Διοίκηση Κοτσάκη άφησε απλήρωτο τον λογιστή, ο οποίος και αρνείται μέχρι σήμερα να παραδώσει τα λογιστικά βιβλία
Κατά προσέγγιση οι υποχρεώσεις του Τουριστικού ανέρχονται στις 400.000 ευρώ ενώ οι ζημιές ανά μήνα προσεγγίζουν τις 15.000 ευρώ

Την απόφαση να προχωρήσει σε δημοπρασία το Τουριστικό Περίπτερο Νυμφαίας έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής σε συνεδρίαση του την Πέμπτη 12 Μαΐου, καθώς όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Δήμαρχος, Γιώργος Πετρίδης, η νέα Δημοτική Αρχή αδυνατεί πλέον να το λειτουργήσει και να το συντηρήσει.
Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο το Τουριστικό Περίπτερο της Νυμφαίας αυτή τη στιγμή έχει υποχρεώσεις της τάξεως των 400.000 ευρώ κατά προσέγγιση, καθώς το νούμερο δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια.
Αιτία, το γεγονός ότι ο λογιστής της δημοτικής επιχείρησης «Γευσιγνωσία» αρνείται να παραδώσει τα λογιστικά βιβλία στο Δήμο Κομοτηνής καθώς παραμένει απλήρωτος από την περίοδο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής !
Εκτός του χρέους των 400.000 ευρώ, κάθε μήνα τα έξοδα λειτουργίας του Τουριστικού Περιπτέρου Νυμφαίας επιβαρύνουν τα ταμεία του Δήμου Κομοτηνής με ένα ποσό της τάξεως των 15.000 ευρώ, με τη συνολική ζημιά ανά έτος να ανέρχεται στο ποσό των 180.000 ευρώ.
Αναφερόμενος στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής να δημοπρατήσει το Τουριστικό Περίπτερο, ο Γιώργος Πετρίδης δήλωσε ότι «η απόφαση αυτή έχει διπλό χαρακτήρα, πρώτον γιατί θα γλιτώσει από το Δήμο Κομοτηνής ένα μεγάλο λειτουργικό κόστος και το δεύτερο θετικό είναι ότι θα αποδοθεί με καλύτερο τρόπο στους δημότες, οι οποίοι είναι και οι δικαιούχοι αυτού του περιπτέρου.
Θα μπορούσε κάποιος να μας καταλογίσει μια ηττοπάθεια ή μια παραδοχή και αποδοχή ανεπάρκειας στη διαχείριση του. Μια νέα Διοίκηση στη λογική κάποιων θα μπορούσε να δοκιμάσει και αυτή, όπως και οι παλαιότερες, να λειτουργήσει κερδοφόρα το Τουριστικό Περίπτερο.
Εμείς αυτή την κριτική θα τη δεχθούμε εφόσον είναι καλόπιστη αλλά εμμένουμε σε αυτή την απόφαση γιατί πλέον δεν μπορούμε να πειραματιζόμαστε. Πριν μερικά χρόνια μπορούσαμε να το κάνουμε και να βάζουμε μέσα το Δήμο όμως σήμερα δεν δικαιούμαστε τα λεφτά του δημότη να τα διαχειριζόμαστε με αυτό τον τρόπο».
Η τιμή εκμίσθωσης του Τουριστικού Περιπτέρου θα ξεκινήσει την ημέρα της δημοπρασίας από το ελκυστικό, για αυτόν που θα αποφασίσει να επενδύσει, ποσό των 2.000 ευρώ ανά μήνα ενώ παράλληλα, στον δικαιούχο, θα πουληθεί και ο εξοπλισμός του Περιπτέρου σε προνομιακή τιμή.
«Πρόκειται για τιμή πολύ χαμηλότερη της αξίας του, κατά την εκτίμηση μου, και πιστεύω ότι είναι μια επένδυση πολλαπλάσια του συνολικού της κόστους» δήλωσε καταλήγοντας ο Δήμαρχος Κομοτηνής.

http://fonirodopis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου