Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Οι μπάτσοι δεν αντέχουν άλλο !!!

“Είμαστε μια ομάδα αστυνομικών στα ΜΑΤ. ‘Εχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των αντοχών μας. Δεν είναι μόνο η οικονομική αφαίμαξη που βιώνουμε εμείς και οι οικογένειες μας, ούτε η αντιμετώπιση που έχουμε από τον κόσμο αλλά και από συναδέλφους. Μας θεωρούν και κυρίως η ηγεσία ως υποζύγια που μπορούν να τα κάνουν ότι και όποτε θέλουν.

Χθες, με αφορμή όσα έγιναν στο ΥΕΘΑ γράψατε για τη διάθεση μας σε μέτρα στα δικαστήρια, στο υπουργείο Οικονομικών, στο υπουργείο Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ, στο ΥΕΘΑ, στη ΓΑΔΑ και στους καθημερινούς προς φύλαξη στόχους, γεγονός που δεν ήταν μόνο χθεσινό φαινόμενο, αλλά καθημερινό και όσο περνούν οι μέρες τα προβλήματα επιδεινώνονται. Δεν μας έφταναν όμως μόνο τα μέτρα και οι συγκεντρώσεις, εμείς σηκώνουμε και το μεγαλύτερο βάρος του <<Ξένιου Δία>>. Μετά τα χθεσινά, τα προχθεσινά, τα γήπεδα κοκ και δίχως πολλοί από εμάς να έχουμε τη δυνατότητα διάθεσης έστω και στοιχειώδους χρόνου στην οικογένεια μας, μας ανακοίνωσαν χθες το βράδυ ότι θέλουν 7 διμοιρίες για το κέντρο της Αθήνας και για νέους ελέγχους για λαθρομετανάστες.

Δεν καταλαβαίνουν ότι είμαστε στα όρια της φυσικής εξάντλησης και όχι μόνο;”


Το παραπάνω δημοσιεύτηκε στο κυπατζήδικο bloko.gr που επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αττικής Δημήτρη Καραγιαννόπουλο για να διαπιστώσει εάν όσα καταγγέλλονται ευσταθούν και πήραμε την εξής αποστομωτική απάντηση. “Και λίγα σας γράφουν. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Κι εμείς ως Ένωση γινόμαστε αποδέκτες αιτημάτων και παροτρύνσεων να ξαναπάμε ν’ αποκλείσουμε την πύλη στο Γουδή, επειδή πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι”.

Στην εικόνα, ένας αγανακτισμένος μπάτσος με οικονομικά προβλήματα που έχει ψοφήσει στην κούραση και στα χασμουρητά, μετά από “Ξένιο Δία”, στα όρια των αντοχών του, που δεν βλέπει την οικογένειά του γιατί όλο τον στέλνουν στα γήπεδα και στις απεργίες….


Είναι το ίδιο μπουμπούκι με την επόμενη φωτογραφία. Τότε ζήτησε συγγνώμη για να γλυτώσει, τώρα τέθηκε σε διαθεσιμότητα και “ΕΔΕ”



ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ''ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ'' ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ


Κάποιοι από αυτούς που πραγματικά δεν αντέχουν είναι οι παρακάτω:

Είμαστε μια ομάδα μεταναστών που αποφασίσαμε να γράψουμε αυτό το κείμενο ως ένα μήνυμα προς τους έλληνες για να ζητήσουμε την αλληλεγγύη για τα προβλήματα που έχουμε. Εμείς φύγαμε από την πατρίδα μας για πολλούς και διαφορετικούς λόγους όπως πολέμους, φτώχεια, καταπίεση, φασισμός. Ήρθαμε με την επιθυμία να πάμε στην Ευρώπη, με όνειρα για το μέλλον.

Στην Ελλάδα με την κρίση βιώνουμε την ανεργία και δεν έχουμε χαρτιά που να μας επιτρέπουν να δουλέψουμε νόμιμα. Δεν έχουμε τα απαραίτητα για να ζήσουμε όπως φαγητό, ιατρική περίθαλψη, στέγη. Η νομιμότητα του κόμματος των φασιστών και το γεγονός ότι συνέχεια γίνονται πιο πολλοί δημιουργεί προβλήματα στη ζωή μας. Δεχόμαστε επιθέσεις από κάποιους αστυνομικούς που είναι φασίστες. Ακόμα και οι μετανάστες που έχουνε κόκκινη κάρτα δεν έχουν τα δικαιώματα τους. Δεν τηρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολλοί μετανάστες χάνουν τη ζωή τους στα σύνορα και στους δρόμους. Εμείς ξέρουμε καλά ότι όπως υπάρχει εδώ στην ελλάδα φασισμός υπάρχουν επίσης καλοί άνθρωποι που ξέρουνε τι σημαίνει ανθρώπινη ζωή.

Σήμερα και τώρα το κράτος εφαρμόζει την επιχείρηση «Ξένιος Δίας» εδώ στην Πάτρα. Αυτή η επιχείρηση που μαζεύει τους μετανάστες γρήγορα με πολλές και μεγάλες σκούπες έπιασε χθες 300 μετανάστες και τους πήγε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που είναι κλειστά σαν φυλακή. Εμείς σήμερα ζητάμε από εσάς τους ντόπιους που ξέρουν τι σημαίνει ζωή και ελευθερία την αλληλεγγύη σας για να σταματήσουμε αυτή την απάνθρωπη επιχείρηση. Εμείς βιώνουμε στην πατρίδα μας πολλά προβλήματα και σήμερα έχουμε απέναντι μας πολλούς άδικους, φασιστικούς και απάνθρωπους νόμους.

Δεν μπορούμε άλλο.
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.


ΠΗΓΗ: ergasiakodeltio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου