Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσω ίντερνετ

Το θράσος και η αναλγησία της τρικομματικής κυβέρνησης δεν έχουν όριο!
Χθες, Σάββατο 17 Νοεμβρίου, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η πορεία για τα 39 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών, ως άλλοι Χουντικοί, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έδινε εντολή για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσω ίντερνετ!

Συγκεκριμένα, έδωσε προφορική εντολή στους Διευθυντές Διοικητικού των Υπουργείων και των φορέων που εντάσσονται στη ρύθμιση περί απολύσεων του Ν. 4093 να μπουν στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων των δημοσίων υπαλλήλων (apografi.gr) και να πατήσουν DELETE στους ΙΔΑΧ ΔΕ Διοικητικού που προορίζονται για απόλυση, με άμεσο αποτέλεσμα να μην υπολογιστούν στη μισθοδοσία των επομένων μηνών.


Τους ζητά να διαγράψουν ακόμη και αυτούς για τους οποίους υπάρχει αμφιβολία αναφορικά με το αν εξαιρούνται (π.χ. πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες που δεν έχουν προσκομίσει ακόμη τα δικαιολογητικά). Μάλιστα, ζητήθηκε από τους υπεύθυνους να το κάνουν ακόμη και από το σπίτι τους, αν δεν μπορούν να μεταβούν στο γραφείο τους!
Τι σημασία έχει που ούτε οι καταστάσεις έχουν οριστικοποιηθεί, ούτε τα στοιχεία έχουν από τους φορείς που βρίσκονται σε κατάληψη, ενώ ακόμη και ο νόμος-έκτρωμα που οι ίδιοι ψήφισαν δίνει περιθώριο 10 ημερών για να εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις;

Χωρίς καμία πράξη κατάργησης οργανικής θέσης, χωρίς καμία υπογεγραμμένη διαπιστωτική πράξη απόλυσης, μόνο με προφορική εντολή, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ και ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ απολύσεις και κόβουν τους μισθούς!
Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά τα στοιχεία ΟΛΩΝ των υπαλλήλων ΙΔΑΧ, ακόμη και αυτών που εξαιρούνται (προς ώρας) από τη διαθεσιμότητα, καθώς και το σύνολο του προσωπικού. Είναι προφανές ότι το ΥΔΜΗΔ «κόβει και ράβει», και συνεχώς διευρύνει τον αριθμό των προς απόλυση (με προφορικές «ερμηνείες» του Νόμου) προκειμένου να πιάσει τους στόχους της Τρόικας.
Αυτός είναι ο κος Μανιτάκης και η παρέα του:

Ανήμερα Πολυτεχνείου, να καταστρατηγούν το Σύνταγμα και κάθε έννοια δικαίου μην και τους τραβήξει το αυτί η Τρόικα.
Ανήμερα Πολυτεχνείου, να περνάνε αυτόφωρο δασκάλους και υπαλλήλους του δήμου γιατί ενοχλήθηκε ο Γερμανός πρόξενος.
Ανήμερα Πολυτεχνείου να μας θυμίζουν ότι πάντα υπήρχαν δοσίλογοι σε αυτή τη χώρα.
Απόγονοι της Χούντας, δεν θα ξεμπερδέψετε με ένα delete!
Αυτή τη στιγμή ένα ένα τα Υπουργεία και οι φορείς του δημοσίου μπαίνουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας, για να μπλοκάρουν την εφαρμογή του νόμου, για να σταματήσουν τις απολύσεις, για να φύγει η τρικομματική λαίλαπα, η Τρόικα και τα Μνημόνια. Όποιοι σήμερα βοηθούν, είτε με τη σιωπή τους είτε «εκ καθήκοντος», στην απόλυση συναδέλφων τους, ετοιμάζουν τη δική τους απόλυση αύριο.
Όμως, όσα delete κι αν κάνουν, οι απολύσεις είναι άκυρες, παράνομες και δεν θα περάσουν. Όσες «υποσχέσεις» κι αν δώσουν, όσες «απειλές» κι αν εκτοξεύσουν (γιατί τα κάνουν και τα δύο), ο φόβος είναι πλέον στο δικό τους στρατόπεδο. Αυτές οι μεθοδεύσεις είναι κινήσεις πανικού ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ.
Τώρα είναι η ώρα να βγουν μπροστά όλοι οι χώροι του δημοσίου: δεν έχει σημασία αν εξαιρούμαστε ή όχι από αυτή τη ρύθμιση. Σήμερα είναι οι πρώτες 2.000-3.000, αύριο είναι οι 25.000 και μετά οι 150.000 κεφαλές επί πίνακι για να ικανοποιηθούν οι γραφές του Μνημονίου.
Δεν περιμένουμε καμιά ΑΔΕΔΥ, καμιά πουλημένη Ομοσπονδία να «μας σώσει». Μόνο οι συνελεύσεις, οι ανυποχώρητες απεργίες-καταλήψεις και οι συντονισμένοι αγώνες των ίδιων των εργαζομένων μπορούν να δώσουν διέξοδο, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ.
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει, μαζί με όλο το λαό.
Όπως και τότε μια δράκα αποφασισμένων έγραψαν την αρχή του τέλους για τη Χούντα των συνταγματαρχών, έτσι και σήμερα να αποτελέσουμε τη σπίθα που θα ανάψει το φιτίλι της ανατροπής της κυβέρνησης, της Τρόικας και των υποστηριχτών τους.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ
στον δημόσιο τομέα

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου